Jak to robimy

Jak to robimy

SKŁADNIKI
& RECEPTURY

Dbałość o szczegóły to klucz to naszego sukcesu. Sprawdzeni dostawcy i partnerzy są tak samo kluczowi, jak jakość naszego procesu produkcyjnego.

PODSTAWA LODÓW ICE’N’ROLL

TRZY GŁÓWNE SKŁADNIKI

Mleko

Wprost z bardzo wyjątkowej mleczarni, od pozytywnie zakręconych krów.

Śmietana

Gęsta, gładka i kremowa śmietana 36% zapewniająca podniebieniu niezwykłych doznań smakowych.

Cukier

No pewnie. W końcu są to lody, prawda?

PASTERYZOWANIE

POWSTAWANIE BAZY

Podgrzewanie

Odpowiednie podniesienie temperatury bazy w celu jej ustabilizowania z jednoczesnym zachowaniem jakości.

Emulgacja

Dokładne mieszanie pasteryzowanych składników w celu uzyskania jednolitej i kremowej bazy.

Schładzanie

Szybkie obniżenie temperatury i utrzymanie jej na poziomie kilku stopni buduje niepowtarzalny smak i konsystencję.

TWORZENIE SMAKÓW

SELEKCJA SKŁADNIKÓW

Receptury

Wybór konkretnej receptury dla uzyskania jednego z wyjątkowych smaków Ice’n’Roll.

Wymieszanie składników

Dodanie do bazy poszczególnych składników wybranego smaku i dokładne ich wymieszanie.

MROŻENIE

PRZYGOTOWANIE MASY LODOWEJ

Mrożenie mieszanki

Specjalne maszyny mrożą równocześnie mieszając masę lodową, aby zachowała odpowiednią konsystencję przy jednoczesnym obniżaniu jej temperatury.

Dodanie przekładek

Po osiągnięciu docelowej twardości i konsystencji, masa zostaje wyjęta z maszyny. Na tym etapie dodawane są przekładki lub odpowiednie dodatki, charakterystyczne dla danego smaku.

Gwałtowne schłodzenie

Nasze lody są już prawie gotowe. Na zakończenie są błyskawicznie zamrażane w specjalnym urządzeniu, uzyskując ostateczną twardość i smak.

EFEKT?

Lodziarnia Ice'n'Roll oferuje najlepsze lody w Warszawie

ZAPROŚ NAS DO SIEBIE

Chcesz mieć lody Ice’n’Roll na swojej imprezie? Nic prostszego.

Daj nam znać, przyjedziemy!